PROIECTE
INSTITUÈšII EUROPENE
ACORD
POS CCE-AXA II OPERAÈšIUNEA 2.3.3
AGENÈšIA PENTRU PROTECÈšIA MEDIULUI ARAD
Nr: 13267/02.09.2021
Către: SC SOFTRONIC SRL
În atenÈ›ia: Domnului Ciprian Popescu, birou arhitectură CPBA SRL
Referitor la: Proiectul " CONSTRUIRE HALĂ PENTRU REVIZII ȘI REPARAȚII LOCOMOTIVE ELECTRICE ȘI MODIFICARE LFI PRIN CONSTRUIRE LINIE FERATĂ INDUSTRIALĂ NOUĂ RACORDATĂ LA LFI EXISTENTĂ"
​
Click pdf. ro pentru detalii:
POC 2014 - 2020
Nume proiect: Inovarea locomotivei electrice LEMA în scopul creÈ™terii eficienÈ›ei energetice
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate POC 2014-2020
​
Comunicat de presă - 19.09.2023
Închiderea proiectului: „Inovarea locomotivei electrice LEMA în vederea creÈ™terii eficienÈ›ei energetice” (RO)
Comunicat de presă - 13.07.2020
INVITAȚIE PENTRU PARTICIPARE - Nr. 569/04.05.2022 - procedura de negociere fără publicare prealabilă
POS CCE-AXA II 2.3.2 - OPERAÈšIUNEA 2.3.2
Nume proiect: Dezvoltare laborator C-D în domeniul modernizării È™i construcÈ›iei de locomotive electrice
Durata proiect: 18 luni -> 01.09.2009 - 28.02.2011
​
Obiectivul general
S.C. SOFTRONIC S.R.L. din judeÈ›ul Dolj, Craiova, str Unirii nr 37, organizează în data de 26.11.2009, la punctul de lucru situat în Craiova, Calea Severinului Nr 40, ora 11, conferință de presă prilejuită de închiderea proiectului cu titlul “Instruirea personalului pentru fabricaÈ›ie, montaj È™i service a componentelor bloc modernizate pentru locomotive Diesel È™i Electrice”, proiect finanÈ›at prin programul Phare Coeziune Economică È™i Socială Dezvoltarea Resurselor Umane 2006, schemă de finanÈ›are „Promovarea învățării pe parcursul întregii vieÈ›i pentru calificarea È™i recalificarea forÈ›ei de muncă”, linia bugetară Phare/2006/018-147.04.02.02.01.404. Proiectul în valoare de 60.500 euro finanÈ›at de către Uniunea Europeană È™i Guvernul României, în cadrul programului Phare 2006, desfășurat pe parcursul a 12 luni, s-a axat pe răspunsul determinat de necesitatea specializării profesionale a pesonalului operativ în domeniul producÈ›iei, instalării È™i sevice-ului de componente electronice utilizate pentru modernizarea locomotivelor electrice. Proiectul È™i-a propus È™i a realizat: Organizarea de cursuri de specializare profesională È™i certificare a competenÈ›elor pentru 6 tipuri de echipamente bloc, ce constituie modernizări ale locomotivelor electrice.
Au finalizat 86 de cursanți.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: Persida Ciulu - asistent manager;
Telefon: 0753.052.936
Email: persida_tudor@yahoo.com
Pentru sesizări Phare: cfcu.phare@mfinante.ro
​
Obiectivul specific
Dezvoltarea infrastructuri de C-D existente în vederea elaborării È™i punerii în fabricaÈ›ie de noi tipuri de componente pentru locomotivele electrice (LE). Cele mai importante dintre acestea sunt cerute de considerente normative, tehnice, economice È™i de piață:
- tracÈ›iunea în curent alternativ prin înlocuirea tracÈ›iunii în curent continuu;
- asigurarea interoperabilității pe căile ferate europene;
- reducerea consumului de energie electrică;
- mărirea fiabilității locomotivelor electrice;
- reducerea cheltuielilor de mentenanță.
​
Amenajările È™i dotările propuse prin prezentul proiect, vor dezvolta infrastructura C-D a S.C. SOFTRONIC S.R.L. È™i implicit capacitatea de a elabora noi produse care să fie introduse în fabricaÈ›ie în atelierele proprii È™i integrate pe LE. Pentru LE noi sau modernizate este necesară elaborarea de noi componente în vederea obÈ›inerii de noi facilități È™i performanÈ›e:
- interoperabilitate;
- fiabilitate mărită;
- consum redus de energie;
- reducere cheltuieli de mentenanță;
- mărirea duratei de exploatare între reparaÈ›iile planificate;
- creÈ™terea calității È™i eficienÈ›ei activității de cercetare–dezvoltare prin efectuarea de teste specifice ale componentelor LE;
- creÈ™terea performanÈ›elor produselor introduse în fabricaÈ›ie în atelierele proprii rezultate prin activități de cercetare aplicativă;
- crearea de noi locuri de muncă în compartimentul de cercetare, atragerea tinerilor în activitatea de cercetare-dezvoltare.
​
Proiectul urmăreÈ™te dezvoltarea infrastructurii de C-D în locaÈ›ia SC Softronic SRL din Calea Severinului, nr. 40, CRAIOVA, DOLJ, cu o suprafață utilă totală de 6.099 mp.
Acest lucru se va realiza prin amenajarea a 6 noi laboratoare de cercetare-dezvoltare în suprafață totală de cca.1100 mp, achiziÈ›ia de standuri specializate, aparatură de măsură È™i control, tehnică de calcul, mărirea numărului de salariaÈ›i din activitatea de cercetare-dezvoltare.
​
​
AnunÈ› închidere proiect
Conferință de presă
Material informativ
Proiect Phare CES DRU 2006
Comunicat de presă
​
PHARE CES DRU 2009
Număr de înregistrare: 1017/23.11.2009
Data emiterii: 23.11.2009
Manager de proiect: Alina Gîrlea
​
​
S.C. SOFTRONIC S.R.L. din judeÈ›ul Dolj, Craiova, str Unirii nr 37, organizează în data de 26.11.2009, la punctul de lucru situat în Craiova, Calea Severinului Nr. 40, ora 11, conferință de presă prilejuită de închiderea proiectului cu titlul “Instruirea personalului pentru fabricaÈ›ie, montaj È™i service a componentelor bloc modernizate pentru locomotive Diesel È™i Electrice”, proiect finanÈ›at prin programul Phare Coeziune Economică È™i Socială Dezvoltarea Resurselor Umane 2006, schemă de finanÈ›are „Promovarea învățării pe parcursul întregii vieÈ›i pentru calificarea È™i recalificarea forÈ›ei de muncă”, linia bugetară Phare/2006/018- 147.04.02.02.01.404.
Proiectul în valoare de 60.500 euro finanÈ›at de către Uniunea Europeană È™i Guvernul României, în cadrul programului Phare 2006, desfășurat pe parcursul a 12 luni, s-a axat pe răspunsul determinat de necesitatea specializării profesionale a pesonalului operativ în domeniul producÈ›iei, instalării È™i sevice-ului de componente electronice utilizate pentru modernizarea locomotivelor electrice.
Proiectul și-a propus și a realizat: Organizarea de cursuri de specializare profesională și certificare a competentelor pentru 6 tipuri de echipamente bloc, ce constituie modernizări ale locomotivelor electrice. Au finalizat 86 de cursanți.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:
Persida Ciulu - assistant manager
-
Telefon: 0753.052.936
-
Email: persida_tudor@yahoo.com
-
Pentru sesizări Phare: cfcu.phare@mfinante.ro
​
​
Seminar lansare proiect
​
Material informativ seminar lansare proiect: 23.01.2009
Prin proiectul „Instruirea personalului pentru fabricaÈ›ie, montaj È™i service a componentelor bloc modernizate pentru locomotive Diesel È™i Electrice”, S.C. SOFTRONIC S.R.L. doreÈ™te pentru personalul angajat, creÈ™terea cunoÈ™tinÈ›elor È™i dobândirea de competenÈ›e specifice în concordanță cu nevoile identificate pentru buna desfășurare a activității de producÈ›ie, întreÈ›inere È™i service. Proiectul răspunde obiectivelor strategiei firmei în ceea ce priveÈ™te specializare personalului operativ prin acoperirea nevoilor de training.
​
Propunerea noastră contribuie la primul obiectiv al Programului “Dezvoltarea È™i implementarea politicilor È™i programelor multianuale pentru coeziune economică È™i socială, prin proiecte de investiÈ›ii în sectoarele prioritare, în conformitate cu prevederile Planului NaÈ›ional de Dezvoltare È™i susÈ›inerea dezvoltării economice la nivel naÈ›ional È™i regional, în scopul creÈ™terii potenÈ›ialului general la nivel naÈ›ional È™i la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare, precum È™i a diminuării dispariÈ›iilor economice È™i sociale dintre acestea”.
​
Proiectul vizează atingerea priorității programului “Promovarea învățării pe parcursul întregii vieÈ›i pentru calificarea È™i recalificarea forÈ›ei de muncă” prin acÈ›iuni care conduc spre dobândirea unor seturi de cunoÈ™tinÈ›e È™i abilități cu caracter specific, pentru formarea competenÈ›elor specializate în ocupaÈ›ii solicitate pe piaÈ›a muncii.
​
S.C. SOFTRONIC S.R.L., înfiinÈ›ată în anul 1998, este producător de componente bloc pentru locomotive electrice È™i diesel. Prin eforturi de cercetare aplicativă derulate în propriile laboratoare au fost dezvoltate È™i puse în fabricaÈ›ie în propriile ateliere de producÈ›ie, componente bloc pentru înlocuirea, în procesul de modernizare, a componentelor uzate fizic È™i/sau moral a locomotivelor electrice. În acest fel, pentru locomotivele modernizate s-au obÈ›inut performanÈ›e superioare È™i respectarea condiÈ›iilor impuse de noile norme (acordate cu norme UE) care reglementează transportul pe calea ferată.
​
Pentru punerea în practică a noilor soluÈ›ii este necesară specializarea personalului operativ în domeniul execuÈ›iei, montajului, întreÈ›inerii È™i service-ului aparaturii ce se produce pentru a fi montată pe locomotivele modernizate sau/È™i reparate. Crearea unor programe de specializare la locul de muncă a personalului operativ, constituie priorități în strategia de dezvoltare a resurselor umane ale firmei. Implementarea soluÈ›iilor ”SOFTRONIC” pe locomotivele existente în parcurile feroviare din È›ară È™i în țări unde locomotivele de fabricaÈ›ie românească au fost exportate, determină necesitatea specializării propriilor angajaÈ›i, factor decisiv pentru creÈ™terea calității produselor È™i obÈ›inerea unei productivități ridicate.
​
Obiectivul general proiect: Promovarea conceptului de învățare continuă pentru angajaÈ›ii din întreprinderile mici È™i mijlocii, ca premisă a ocupabilițătii forÈ›ei de muncă la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia.
​
Obiectivul specific: Specializarea personalului operativ al S.C. SOFTRONIC S.R.L. în domeniul fabricaÈ›iei, montajului È™i service-lui de componenete pentru locomotive electrice. Rezultate cantitative: 6 programe de specializare urmate de 80 angajaÈ›i, 80 angajaÈ›i atestaÈ›i în programele de specializare derulate. Rezultate calitative: îmbunătățirea competenÈ›elor personalului din sectorul modernizare locomotive prin dezvoltarea È™i promovarea de programe de specializare care urmăresc obÈ›inerea de cunoÈ™tinÈ›e È™i deprinderi într-o arie restrânsă din sfera de cuprindere a unei ocupaÈ›ii de bază, crearea condiÈ›iilor pentru promovare în cadrul firmei, obÈ›inerea unor câÈ™tiguri mai mari, schimbarea mentalității prin conceptul de învățare continuă. Rezultate: de impact: diseminarea modelului de bună practică în specializarea profesională continuă pentru IMM-uri din regiune.
​
Conferință de presă - închidere proiect
​
Material informativ conferință de presă închidere proiect 26.11.2009
Bugetul proiectului= 60.500 euro , din care 46.000 de la UE prin programul Phare CES DRU 2006/018-147.04.02.02.01.404.
​
Prin proiectul „Instruirea personalului pentru fabricaÈ›ie, montaj È™i service a componentelor bloc modernizate pentru locomotive diesel È™i electrice”, SC SOFTRONIC SRL s-a dorit pentru personalul operativ , creÈ™terea cunoÈ™tinÈ›elor È™i dobândirea de competenÈ›e specifice în concordanță cu nevoile identificate pentru buna desfășurare a activității de producÈ›ie, întreÈ›inere È™i service pentru echipamentele ce constituie modernizări de locomotive electrice. Proiectul a răspuns obiectivelor strategiei firmei în ceea ce priveÈ™te specializare personalului operativ prin acoperirea nevoilor de training.
​
Proiectul a vizat atingerea priorității programului “Promovarea învățării pe parcursul întregii vieÈ›i pentru calificarea È™i recalificarea forÈ›ei de muncă” prin acÈ›iuni care au condus spre dobândirea unor seturi de cunoÈ™tinÈ›e È™i abilități cu caracter specific, pentru formarea competenÈ›elor specializate în ocupaÈ›ii solicitate pe piaÈ›a muncii.
​
S.C. SOFTRONIC S.R.L., înfiinÈ›ată în anul 1998, este producător de componente bloc pentru locomotive electrice È™i diesel. Prin eforturi de cercetare aplicativă derulate în propriile laboratoare au fost dezvoltate È™i puse în fabricaÈ›ie în propriile ateliere de producÈ›ie, componente bloc pentru înlocuirea, în procesul de modernizare, a componentelor uzate fizic È™i/sau moral a locomotivelor electrice. În acest fel, pentru locomotivele modernizate s-au obÈ›inut performanÈ›e superioare È™i respectarea condiÈ›iilor impuse de noile norme (acordate cu norme UE) care reglementează transportul pe calea ferată.
​
Pentru punerea în practică a noilor soluÈ›ii este necesară specializarea personalului operativ în domeniul execuÈ›iei, montajului, întreÈ›inerii È™i service-ului aparaturii ce se produce pentru a fi montată pe locomotivele modernizate sau/È™i reparate. Crearea unor programe de specializare la locul de muncă a personalului operativ, constituie priorități în strategia de dezvoltare a resurselor umane ale firmei. Implementarea soluÈ›iilor ”SOFTRONIC” pe locomotivele existente în parcurile feroviare din È›ară È™i în țări unde locomotivele de fabricaÈ›ie românească au fost exportate, determină necesitatea specializării propriilor angajaÈ›i, factor decisiv pentru creÈ™terea calității produselor È™i obÈ›inerea unei productivități ridicate.
​
​
Obiectivul general proiect:
Promovarea conceptului de învățare continuă pentru angajaÈ›ii din întreprinderile mici È™i mijlocii, că premisă a ocupabilității forÈ›ei de muncă la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia.
​
Obiectivul specific:
Specializarea personalului operativ al S.C. SOFTRONIC S.R.L. în domeniul fabricaÈ›iei, montajului È™i service-lui de componenete pentru locomotive electrice.
​
Rezultate cantitative:
6 programe de specializare urmate de 80 angajaÈ›i propus - realizat 86 angajaÈ›i atestaÈ›i în programele de specializare derulate. Rezultate calitative: îmbunătățirea competenÈ›elor personalului din sectorul modernizare locomotive prin dezvoltarea È™i promovarea de programe de specializare care au urmărit obÈ›inerea de cunoÈ™tinÈ›e È™i deprinderi într-o arie restrânsa din sfera de cuprindere a unei ocupaÈ›ii de bază, crearea condiÈ›iilor pentru promovare în cadrul firmei, obÈ›inerea unor câstiguri mai mari, schimbarea mentalității prin conceptul de învățare continuă.
​
Rezultate de impact:
Diseminarea modelului de bună practică în specializarea profesională continuă pentru IMM-uri din regiune.
​
Alte rezultate așteptate și asigurate prin proiect:
Număr de publicații: 200 cursuri tipărite (fiecare program de pregătire a avut propriul manual), 200 pliante, 30 afișe, 1 sală de curs dotată cu echipamente specifice pregătirii, 1 conferință de presă, 1 seminar de lansare, actualizare pagină WEB Softronic Craiova, softronic.ro.
​
INSTITUÈšII EUROPENE
Comisia Europeană: https://ec.europa.eu/
Comisia Europeană – Directoratul General pentru Politică Regională: https://ec.europa.eu/regional_policy/fr/atlas/romania/
Consiliul Uniunii Europene: https://www.consilium.europa.eu/
Parlamentul European: https://www.europarl.europa.eu/portal/en
Curtea Europeană de Justiție: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo1_6308/
Curtea Europeană de Conturi: https://www.eca.europa.eu/Pages/Splash.aspx
Comitetul Economic și Social: https://www.eesc.europa.eu/
Comitetul Regiunilor: https://cor.europa.eu/en
Banca Centrală Europeană: https://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html
Misiunea Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană: http://ue.mae.ro/
Centrul Român de Informare de la Bruxelles: http://roinfocentre.be/
Fondul Social European în România: https://www.fonduri-ue.ro/
OIR POSDRU Sud-Vest Oltenia: https://www.oirsvfse.ro/
ACORD
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziÈ›ia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii È™i coerenÈ›ei informaÈ›iilor prezentate revine iniÈ›iatorilor site-ului web.
Pentru informaÈ›ii despre celelalte programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât È™i pentru informaÈ›ii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaÈ›i pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România.
POS CCE-AXA II OPERAÈšIUNEA 2.3.3
Introducerea în fabricaÈ›ie a trenului electric regional - TER
​
Perioada de implementare proiect: 16.01.2012 - 16.01.2014
​
Descriere
Proiectul răspunde obiectivelor Axei prioritare II care urmăreÅŸte creÅŸterea competitivităţii economice prin cercetare-dezvoltare-inovare. Prin proiectul propus, întreprinderii SOFTRONIC îi va creÅŸte competitivitatea datorită punerii în fabricaÅ£ie a unui produs nou de complexitate ÅŸi tehnicitate ridicată, dezvoltarea activităţilor pentru stimularea ÅŸi promovarea inovării, continuarea preocupărilor propriului colectivul de cercetare-dezvoltare pentru dezvoltarea de produse noi cu cerere pe piață È™i dotarea cu utilaje de înaltă performanţă tehnică.
Proiectul contribuie la:
- creÅŸterea calităţii È™i eficienÅ£ei activităţii de CDI prin transformarea cercetărilor în produse cu cerere pe piaţă;
- creÅŸterea gradului de competitivitate al S.C. SOFTRONIC S.R.L.;
- inovarea produsului Tren Electric Regional EMU - produs nou solicitat de transportatorii de călători pe calea ferată;
- dotarea cu utilaje necesare procesului de fabricație a Trenului Electric Regional EMU.
​
​
Obiectivul general
Promovarea inovării în cadrul S.C. SOFTRONIC S.R.L. pentru a dezvolta produse noi, cu valoare adăugată mare, în scopul producÅ£iei ÅŸi comercializării.
​
Obiectivele specifice
-> Dezvoltarea È™i punerea în fabricaÈ›ie a Trenului Electric Regional tip EMU (Electrical Multiple Unit), produs nou care se introduce în fabricaÈ›ie de S.C. SOFTRONIC S.R.L.
Acest produs nu a mai fost fabricat în România;
-> Achiziția de utilaje necesare fabricației produsului Tren Electric Regional, utilaje de inalta tehnicitate, certificate conform standardelor de calitate internaţionale specifice cu o vechime de maximum 3 ani.
​
Rezultatele proiectului
-> Documentație de execuție pentru fabricarea prototipului final (serie zero);
-> Prototip final;
-> Validarea prin teste È™i încercări a caracteristicilor tehnice ale prototipului;
-> AchiziÈ›ia de utilaje de înaltă tehnicitate:
- centru de prelucrare cu comandă numerică;
- cabina combinată de sablare și vopsire.
​
Durata proiectului
Perioada de implementare proiect: 16.01.2012 - 15.07.2014
​
Trenul Electric Regional a fost omologat de Autoritatea Feroviară Română È™i poate circula pe căile ferate europene.
​
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați:
ConÈ›inutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziÈ›ia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.